27 januari 2014

Pinne i tassen - igen

 Lilla blandrasflickan Izzie var ute på jakt och skadade tassen. Husse tog henne till veterinär och vid en första undersökning verkade det vara en stickskada mellan tårna som rengjordes. 5 dagar senare hade Izzie fått en böld bakom tassen så husse sökte veterinär och fick allmän antibiotika och smärtstillande. När så husse kom till oss idag hade hon först blivit bra på antibiotikan, men nu fanns det en ny böld ovanför den andra. Så vi tog in Izzie för att i narkos kunna undersöka skadan ordentligt. Misstanke fanns om att det skulle finnas ett främmande föremål i tassen, förslagsvis en pinne. Väldigt, väldigt ofta har man denna misstanke och trots operation kan man ofta inte finna pinnen utan måste remittera hunden för CT. Men denna gången gick det  bra! Ur baksidan av Izzies tass plockade vi en 5 cm lång pinne!

http://veterinarhuset.blogspot.se/2010_11_01_archive.html här finns ett av de första inläggen på bloggen om min egen hund med pinne i tassen.
 Tänk vad en sådan liten pinne kan ställa till problem!
 Eftersom såret var så infekterat har vi bandagerat med ett uppsugande bandage som även skyddar såret. Imorgon får husse komma med Izzie för ny omläggning och för att lära sig lägga bandage själv.
Nu vill jag hem!!!
Stoooor krage krävs när det är en tass som är skadad.